چیزبرگر


چیزبرگر (به انگلیسی: Cheeseburger)، همبرگری است که روی آن پنیر قرار دارد. چنان‌که مرسوم است، برش پنیر در بالای گوشت پهن و معمولاً گردی قرار دارد اما همچنین می‌تواند شامل بسیاری از تنوعها در ساختار، مواد و ترکیب باشد. 

این واژه خودش یک واژه چندبخشی از لغات Cheese و Burger است. پنیر معمولاً به همبرگر درحال پخت مدت کمی قبل از اینکه گوشت کاملاً پخته بشود اضافه می‌گردد که به پنیر این اجازه را می‌دهد تا آب شود. چیزبرگرها بیشتر اوقات با کاهو، گوجه فرنگی، پیاز، خیارشور، سس خردل، سس مایونز، سس ketchup و گاه به گاه با بیکن سرو می‌شود.

در رستوران‌های فست فود، پنیر استفاده شده معمولاً پنیر پرورده می‌باشد، اما تنوعهایی هم وجود دارد مانند پنیر چدار، پنیر سوییسی، پنیر mozzarella , پنیر blue و pepper jack. وقتی پنیر به یک برگر اضافه می‌شود، ارزش غذایی برگر می‌تواند پس از آن تغییر کند. برای مثال یک برش از پنیر چدار می‌تواند ۱۱۳ کالری و ۴٫۵ گرم چربی اشباع شده به برگر اضافه کند. انواع و مقدار دیگر پنیر تأثیرات متفاوت می‌گذارند که وابسته به ارزش غذایی آنها می‌باشد.ر
 

تاریخچه
اضافه کردن پنیر به همبرگر در سالهای ۱۹۲۰ تا اواسط ۱۹۳۰ پرطرفدار شد و چندین ادعای ضدونقیض بر سر آنکه چه کسی برای اولین بار چیز برگر را به وجود آورد، وجود دارد.
lionel sternburger از قرار معلوم کسی است که چیزبرگر را در سال ۱۹۲۶ در سن ۱۶ سالگی اختراع کرد، هنگامی که او به عنوان یک سرخکن در ساندویچ فروشی The rite spot پدرش در Califonia,pasadena کار می‌کرد و به طور آزمایشی یک ورق از پنیر آمریکایی را بر روی یک همبرگر داغ انداخت.
یک نمونه اولیه از ظهور چیزبرگر در یک منو، در سال ۱۹۲۸ در منوی رستوران لس آنجلس O'Dell's بود که چیزبرگر را پر شده از فلفل تند به قیمت ۲۵ سنت ارایه کرد.
رستورانهای دیگر می‌گویند که آنها چیزبرگر اختراع کردند. برای مثال رستوران Kaelin از Louisville, Kentucky می‌گوید که آنها چیزبرگر را در سال ۱۹۳۴ اختراع کرده‌اند. یک سال بعد نماد بازرگانی به عنوان جایزه برای نام چیزبرگر به Louis Ballast از Humpty Dumpty در Denver, Colorado داده شد. برطبق آرشیوهای Steak 'n Shake , بنیانگذار این رستوران، Gus Belt برای نماد بازرگانی این کلمه در سال ۱۹۳۰ تقاضا کرد.

دستور پخت
مواد تشکیل دهنده
  • ۷۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • نصف قاشق چای خوری پودر پیاز
  • نصف قاشق چای خوری پودر سیر
  • یک چهارم قاشق چای خوری نمک و فلفل
  • صد گرم پنیر ورقه‌ای چدار
روش
کباب پز را آماده کنید. گوشت چرخ کرده را با پودر پیاز، پودر سیر و نمک و فلفل با هم مخلوط کنید. گوشت را به شکل یک ورقه پهن کرده و آن را به ۴ قسمت تقسیم کنید. پنیرها را یک در میان لابلای ورقه‌های گوشت قرار دهید. لایه رویی گوشت باشد نه پنیر. آنها را روی هم فشار دهید و روی کباب پر قرار دهید. دو طرف آن را به مدت ۱۵ دقیقه برشته کنید. آن را در نان ساندویچی همبرگر قرار داده و مخلفات دلخواه را به آن اضافه کنید.